mannenborstenVoor veel mannen die te zwaar zijn is één van de meest emotionele aspekten het feit dat ze borsten beginnen te krijgen. Dit kan een groot probleem zijn voor iedereen die dit is overkomen. Er bestaat verband tussen het krijgen van borsten en teveel gewicht.

Teveel vet is niet het enige probleem. Vaak verliezen mannen spierweefsel in hun borst of dit spierweefsel verandert in vet. Als dit gebeurt dan kan het gebeuren dat hun, eens gespierde borstkas, een beetje vrouwelijker begint te lijken.

Een andere oorzaak van ‘mannenborsten’ is slechte fysieke conditie en slechte eetgewoonten. Als je aankomt, dan komt dit gewicht er overal aan. Dus ook je borstkas. Dit gebeurt ook vaak bij vrouwen maar die vinden dit niet zo erg. De beste remedie voor mannen die hier genoeg van hebben, is om hun levensstijl te veranderen.

Minder eten en meer beweging kan een hoop helpen. Probeer om met gewichten te trainen en concentreer u op uw borst, rug en armen voor de beste resultaten. Onthoud echter dat u niet slechts in uw borstkas vet kunt verliezen, u zult over uw hele lichaam vet verliezen, wat natuurlijk geen slechte zaak is omdat u waarschijnlijk overal wel wat gewicht kunt verliezen.

Verwacht niet direkt grote veranderingen, het is een langzaam proces. Maar hoe eerder u begint des te eerder u de resultaten ziet.
Simpele dingen als minder vaak een patatje, pizza en minder frisdrank of alcohol helpen enorm en is simpel om te doen. Niemand zal u vertellen dat u nooit meer pizza kunt eten maar het maakt een hoop verschil om minder slecht te eten.

Begin met kleine dingen. Ga wat minder vaak naar de snackbar bijvoorbeeld. Dat is een goed begin, en als u eenmaal resultaten gaat zien drink dan bijv. wat minder frisdrank. Blijf dit doen en u zult zien dat uw borsten verdwijnen.

Als u geen zin hebt om elke dag een uur lang naar een fitnessclub te gaan, maak u dan geen zorgen. Begin langzaam, net als met uw voeding.

Een goed alternatief is bijvoorbeeld, om in plaats van naar een fitnessclub te gaan, trappen te lopen, de hond wat langer uit te laten, een eindje te gaan fietsen of te gaan tennissen. Het maakt niet uit wat voor oefeningen u doet, als u maar beweegt en u zult binnen korte tijd resultaten zien.

U kunt nadat u op uw ideale gewicht zit misschien nog wat ‘los in uw vel zitten’ rond uw borstkas en sommige mensen laten dit dan via een operatie verminderen. Dit kan natuurlijk maar is niet echt nodig.

Begin met verstandig te eten, en beweeg meer. Als u daarna nog steeds niet tevreden bent, praat dan eens met uw dokter.
Voor velen is echter gezonder eten en meer beweging de oplossing en zien hun ‘mannenborsten’ verdwijnen als sneeuw voor de zon.